12 bästa gatumat att prova i Paris som vandrare

bästa gatan

Paris, välkänt som en romantisk stad, är Frankrikes huvudstad. Sedan 1600-talet har Paris varit ett av de största europeiska centren för finans, handel, mode och konst. Denna stad har många turistattraktioner som det berömda Eiffeltornet, Louvren, Cathedrale Notre-Dame etc. Paris är ett av de mest populära och önskvärda resmålen i världen tack vare sin rikedom av konst och kultur, cafékultur, bakverk , mode, dess utsökta gastronomi.

Folket i Paris, även kallat parisier, skiljer sig lite från de andra eftersom de är arbetsnarkomaner, de får inte vänner mycket snabbt, lite vänliga, de gillar att prata mycket om filosofi, politik etc. Förutom turisten attraktioner, är Paris känt för sitt utsökta kök. Gatorna i Paris är upplysta av dess autentiska gatumat dygnet runt. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på de bästa gatumaten i Paris.

Lista över 12 kända gatumat i Paris:

Vissa människor reser till en ny stad för museer, monument eller att ha något äventyr för att utforska platsen, men utforskningen slutför inte om du inte har smakat gatumaten. Här är listan över bästa gatumat som finns i Paris:

1. Fransk Baguette SandwichDetta är den klassiska gatumaten i Paris. Denna typiska smörgås är gjord av bagettbröd. Tekniskt sett är en bagett en lång bröd som görs krispig. Bagetten är skivad och fylld med val av sås och spridning. Fyllningen kan vara av räkor, kött, kyckling, kronärtskockhjärtor med tomater, grön lök, sallad etc. Detta är en perfekt frukostmåltid som man kan njuta a

2. Crepes:

 

Detta är den mest tillgängliga gatumaten i Paris. Crepes är gjorda av rismjöl med olika fyllningar i, såsom Nutella, ost eller ägg, skinka eller marmelad. Nästan alla marknader har crepebås, och detta autentiska mellanmål är en av favoriterna bland turisterna och lokalbefolkningen. Om du inte har försökt ännu, ta tag i det så snart som möjligt.

3. Croissanter:

Det sägs att om du är på besök i Paris, ska du äta giffel till munnen. Croissanter är gjorda av skiktad jästsyrad deg. Läckert franskt smör sprids över degen och rullas flera gånger i följd till ett lakan. Denna rullande teknik kallas laminering. Denna process resulterar i en fläckig konsistens som liknar ett smördeg. Detta är en perfekt måltid till frukost.

4. Falafel:

Detta är en klassisk fransk mat, falafelsmörgås liknar skinkasmörgås i Paris. Detta var typiskt en mellanösternmat som består av köttbullar tillsammans med gröna sallader, sallad, tomater och gröna lök med smör och majonnäs spridda över den. Det här är så gott att varje kiosk som säljer Falafel har långa köer, och ditt nummer kommer inte innan 15 minuters väntan.

5. Pad Thai:

Paris is a home for all nationals across the world, and hence you can find cuisines of different nationalities. This is a typical Thai special available on the streets of Paris. Pad Thai is made from white rice noodles, fried in oil, and tossed in varieties of zesty and tangy sauce. The rice noodles can be combined with minced meat such as chicken, beef, pork, or fish, or this spicy delicacy can be enjoyed with various vegetables.

6. Tacos:

Tacos, originally a Mexican dish, is a munching snack that is made comprises of a corn or wheat tortilla, stuffed with fillings of vegetables, meat, shrimp, and tofu. The choice of fillings can be restricted to only vegetables if you are a vegetarian; the list for a non-vegetarian is endless. This low budget snack can be a best-enjoyed on-the-go tour of Paris.

7. Souvlakis:

Souvlakis is a Greek fast food commonly available across all the food hawkers in the city. This dish is prepared with vegetables and pieces of meat, skewered, and grilled on a flame. This mouth-watering dish is served with a skewer along with some fried potatoes and pita bread, a dash of lime is sprinkled on the skewered meat.

8. Kebab:

Indian street food is most commonly available on the streets of Paris, and Kebabs is one of the best foods available which can satiate your hunger. From baked kebab to charcoal grill kebab, there are lots of varieties you can find on the streets. Don’t miss these kebabs if you want this Indian dish to tickle your taste buds.

9. Gelato:

This is a famous ice-cream of Italian origin, made from ice, little or no sugar, egg. This icy mixture is stirred well and served in a cone with some exotic flavors such as black currant, raspberry, hazelnut, and many more. If you want refreshment in the middle of the sightseeing, then go for this marvelous Gelato which can refresh your mind and body.

10. Macarons:

Paris is a home for bread and pastry lovers. Macarons, a French confectionary, is made with egg white, icing sugar, almond meal, and food coloring. Paris has plenty of macaron shops that offer varieties of flavors from salted caramel to rosewater and raspberry. Though these are a bit expensive, Macarons are a must-try because this confectionary defines what Paris is all about.

11. Grilled Cheese

The Grilled cheese sandwiches are available with a lot of variations all over the streets of Paris. Paris made Grilled cheese sandwiches are a rival to the world’s best Sandwiches available. The traditional dough is sliced and stuffed with melted cheese and buttery-crisp toast with choice of meat like a tuna melt or a pulled pork, or hot pastami and then grilled over a flame. This delicious, mouth-watery food is a must-try when you are in Paris.

12. Dosas:

On the entire trip, spare a day to experience the Indian food with the French twist. This South Indian dish is a lentil rice flour wrap stuffed with potatoes, spices, and onions along with the French butter and cheese. This dish is served with a topping of homemade chutney and pickles. This dish can satiate your hunger for Indian food cravings.

Best Street Food Places In Paris:

  • There are a lot of street food centers and hawker centers all around the city of Paris. Rue des Rosiers is the one-stop place for the delicious falafel and shawarma sandwiches. These foods look like a small meal but believe me. They are as substantial as a big lunch meal because of the fillings and sauces stuffed in them. Go easy on these foods.
  • If you have a craving for hot burgers and hamburgers, then quickly head to Marche Saint Horne street food centers. They provide you with a variety of meaty burger options.
  • Rue du Faubourg, Saint-Denis is the most culturally diverse streets in Paris where you can find good authentic street food at reasonable prices. Culturally diverse means, you can find authentic foods of Indian, Turkish, Lebanese, Middle East, and even South East Asia.
  • Rue Cler is arguably the most popular food streets in Paris. This is close to the Effiel Tower and Invalides. This is a pedestrian-only thoroughfare, famous for its high-quality products and hence more expensive than other food streets.
  • If you want to shop and snack at the same time, then Rue Des Martyrs is the place you should go to. This is not only the best food streets in Paris but also a one-stop place for your Paris souvenir shopping.
  • Rue Montorgueil street is famous for its authentic and traditional Parisian street food.
  • Head to Rue-Saint Dominique if you have cravings for pastries and sweets. This street offers you the world’s best pastries and confectionaries.
  • Besides this, Paris hosts street food festivals every month. Some of them are hosted at Le Food Market, the road between Menilmontant and Couronnes metro stations. Every Friday and Saturday, a place called Salon des Miroris hosts a street food party where several city’s food trucks come to showcase their best dishes.

Paris is not always about the Eiffel Tower or beautiful museums. It is famous for one less obvious thing that is street food. Paris has a diverse and vibrant street food available around the city. Paris, though considered as the second most expensive city in the world, the street food offered here is at a much affordable price which everyone can enjoy. If you are heading to Paris in the near future, then you should try the above-mentioned street foods. When you return from Paris, do share your food tour experience with us.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *