Pakistanska Street Foods: 10 nya matgator i Lahore

Pakistanska

Lahore, som är huvudstaden i Punjab-provinsen i Pakistan, kallas ibland livsmedels- och kulturhuvudstaden eller hjärtat av Pakistan.

 En mytologisk legend baserad på några muntliga traditioner sa att Lahore fick sitt namn efter Lava, son till Lord Rama, som förmodligen hittade denna stad. Än idag har staden Lahore ett ledigt tempel tillägnad Lava. Denna stad har spelat en viktig roll under rörelsen av självständighet i odelat Indien. Det ansågs också som den största staden i Pakistan efter oberoende, som gav enkel tillgång till Indien genom Amritsar, som ligger bara 30 miles bort. Därför har denna stad olika kulturer och kök. Folket i Lahore kallas för Lahoris, och de är kända för sin kärlek till mat och äta.

10 berömda pakistanska gatumat:

Den bästa maten i Lahore är dess gatumat, och ingen restaurang kan matcha äktheten av smaken som dessa rätter erbjuder. Gatan mat i Lahore kan servera dig en hel dags måltid med en utmärkt frukost, utsökt lunch och läppsmackande middag. Här har vi en lista över de bästa gatumat som finns i Lahore.

Dahi Bhallay:

Det finns en berömd sång skriven av en pakistansk textförfattare Tariq Tafu som säger att ”Om du inte har sett Lahore har du inte ens född. De som har sett Lahore låt oss fira med att äta Dahi Ballay ”. Dessa är de mjuka fluffiga bollarna som består av svarta överliggare och doppas i Dahi (ostmassa) med en blandning av potatismos och kokta kikärter. Dessa fluffiga bollar är toppade med grön chutney och sju. För att förbättra smaken lägger de till en nypa chaat masala. Denna läckra maträtt serveras med tunnskivad lök och tomater för att få ett färgstarkt utseende.

Halwa Puri:

Själva namnet säger att det är ett sött mellanmål. Detta är vanligtvis frukosträtten som folket i Lahore älskar att äta. Halwa i Lahore är gjord av ren Ghee, och detta serveras med puris tillsammans med chanaa masala. Om du besöker Lahore när som helst snart, missa inte denna saliverande maträtt.

Laddu Peethiyan:

Detta är ännu en älskad maträtt som finns på de vackra gatorna i Lahore. Det här är de stekta gramgramslinsbollarna som serveras med sur och söt tamarindsås, plommonsås och aprikossås, och denna maträtt åtföljs av tunt rivna rädisasallader. Denna maträtt ser falafel ut, men den är krispig och välsmakande. Rädisorna som serveras med denna maträtt gör en hälsosam maträtt.

Se mer: Street Foods i Turkiet

Nihari:

Detta är den berömda icke-vegetariska gatan från Lahore som består av en gryta med en klump långkokt kött (vanligtvis ett lamm, nötkött, get eller kyckling) tillsammans med benmärgen. Denna tjocka curry marineras i speciella kryddor, lime och vitlök. Denna läckra maträtt serveras med nyklippt ingefära och korianderblad och åtföljs av naans eller bulle. Denna maträtt erbjuder ett brett utbud av Nihaaris, men den Tawa-stekta Nihaari är bara läppsmackande.

Butt Karahi:

Denna maträtt betraktas som en av de traditionella gatumaten i Lahore. Butt Chicken Karahi är den tjocka såsen tillagad med en blandning av kryddor, bitar av benfri kyckling, och garnerad med ett stänk tangy lime på den. Denna yummiest maträtt är hjärtat av många Lahorians. Detta serveras med smör naan eller tandoori roti, vilket gör det till en perfekt måltid till lunch eller middag.

Se mer: Populära gatumat i Goa

Nötkött Khoya Tikka:

Denna berömda maträtt är gjord av små och saftiga bitar av nötkött. Dessa bitar är stekta och blötläggda med det bästa av kryddor tillsammans med lime. Dessa tikkor finns i två typer av våta och torra tikkor. De våta tikkorna serveras med naans eller tandoori roti, och de torra Khoya tikkorna är fantastiska när de ätas ensamma. De torra serveras med en kryddig grön chutney, doppa tikkorna i chutneyen innan de äter för att få en fascinerande känsla.

Betalningsmottagare:

Detta är en mycket gillad maträtt på gatorna i Lahore. Denna maträtt består av travar eller hov av ko, buffel, get eller får. Dessa tillagas till perfektion med en mängd traditionella örter och kryddor tillsammans med en strimma kalk på den. Den saliverande såsen serveras med Lahori roghni naans med skivad lök och grönsaksallader för en härlig måltid.

Tak Ja:

Denna maträtt låter galet, men för att vara säker är denna maträtt uppkallad efter ljudet från metallredskapen medan kocken förbereder den. Det benfria organköttet, såsom hjärnan, levern, hjärtat och njurarna, finhackas på tawaen. Dessa sizzled i diverse kryddor, traditionella örter och serveras med en toppning av mynta chutney på den. Den bästa Taka Tak-maträtten finns på Café Riaz, Samanbad.

Se mer: Matgator i Ahmedabad

Rabri:Rabri är en söt mat som äts allmänt efter en god lunch eller middag som en efterrätt. Ibland kan det ätas ensamt. Detta är en kondenserad mjölkbaserad maträtt gjord genom att koka mjölken på låg låga tills den blir tät. Det är sedan rikt utsmyckat med socker och nötter för en extra smak.

Frukt Chaat:

Lahore gator har en uppfriskande och saftig doft på grund av tillgången på frukt chaat i varje hörn av gatorna. Det vackra arrangemanget av de olika frukterna drar dig in i deras bås för att få den läppsmakande fruktchaten. Olika frukter som bananer, druvor, äpplen, apelsiner, jordgubbar etc. finhackas och serveras i en skål med en toppning av chaat masala på.

Se mer: Delhi Street Foods-lista

Bästa matgatorna i Lahore:
Lahore, som är känt som Pakistans mathuvudstad, har flera livsmedelsfogar tillgängliga på sina gator. Om du är en chaatälskare bör du besöka Bano Bazaar i Anarkali Lahore.
Neela Gumbad och Abid-marknaden är mest kända för Laddu Peethi i Lahore.
Många lokala gatumatförsäljare erbjuder Dahi Ballay, men Nafees Dahi Ballay-utlopp nära Barkat-marknaden serverar dig den yummiest i Pakistan.

Om du är en sann älskare av Nihaari, skäm bort dig de bästa platserna i Nihari som finns på Waris Nihari House, Muhammadi Nihari och Sheermal i Lahore.
De flesta turister lockas till gatumat som finns i Gawalmandi, Anarkali och Badshahi-moskén. Om du vill besöka Lahore så är det dessa platser du inte bör missa.

Lakshmi Chowk i Lahore är också en av de berömda gatorna där du kan hitta den läckra Butt Karahi-skålen. Sultanpura är också området där du kan prova paaye och de bästa shawarmaerna.
Är du trött på att äta det lokala köket? Testa den olika utformade hamburgaren Anda Shami från Rangeela Burger, Main Mall Road nära Naqi Market.

Paitha och Gajar ka Halwa från Butt Sweets, Lakshmi Chowk, serverar dig de bästa halwasna i hela staden Lahore. Dessa halwas betraktas som de obestridda mästarna av halwas i hela staden Lahore.
Om du är intresserad av en vegetarisk maträtt med den lokala smaken, är Daal-mos från Latif Hotel, Laksmi Chowk, din stopppunkt.

Har du hört talas om Dhood jalebi? Ja, jaleben dunkas i en kopp mjölk och serveras till dig på Gawalmandi. Se till att du inte missar denna efterrätt.
Lahore är platsen att besöka en gång i livet på grund av dess varierade livsstil, litteratur, musik och, viktigast av allt, köket. Om du planerar att besöka Lahore inom en snar framtid, ska du inte alltid spendera dina värdefulla pengar på de överdådiga restaurangerna. Prova istället de berömda gatumaten i Lahore. Den autentiska smaken av en region eller stad kommer bara från gatorna och slår därför på dessa gator för att veta mer om maten. De utmärkta matalternativen finns tillgängliga på gatorna i Lahore till kasta priser. Pröva dessa livsmedel, och snälla dela din erfarenhet med oss

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *