Street Foods i Bangalore: 10 berömda livsmedel du

gatumat

Visste du att Bangalore, tillsammans med att vara ett IT-nav, är den stad som är mest känd för sitt nattliv och mikrobryggerier

? Men det ger dig också de bästa street food scenerna i landet. Trädgårdsstaden är full av färger och avger sitt eget kulturarv. Även om människor här är upptagna som ett bi, är de snälla och vänliga människor. Staden har en mängd val av gatemat; du kan inte hindra dig själv från att försöka! Bläddra ner och utforska den berömda listan över gatumat i Bangalore som väcker dina smaklökar och var du hittar

Lista över bästa gatumat i Bangalore:

Lägg till dessa gatumat i din måste-äta-lista när du reser till Bangalore. Bläddra ner för att kolla in menyn.

Synd:Södra Indien har en speciell kärlek till dosa, Bangalore är en integrerad del av det många av människorna i söder älskar maträtten. Det serveras i alla bås på gatan och restauranger också. Det finns en mängd olika alternativ tillgängliga i dosa, såsom vanlig dosa, Karam dosa, neer dosa, masala dosa, etc. Masala dosa har potatis curry mosad mellan dosa, och Ghee dosa är en annan specialitet som serveras i form av en kon med massor av ghee. Varma och krispiga dosor serveras med kokosnötchutney och sambar

Mangalore

Mangalore bun är en berömd delikatess som finns i form av fluffig puri som är fylld med bananer. Det är en söt mat som bäst vårdas med sambar och kokosnötchutney. Denna maträtt har sitt ursprung från regionen Udipi, Karnataka, och den är lätt tillgänglig på alla gatukärror och restauranger över hela Bangalore. Detta är ett av de bästa mellanmålen att äta till frukost eller te-tid du måste prova när du besöker trädgårdsstaden.

Uthappam:Uthappam är en annan bangaloreisk favoritgatemat som är en mjukare och tjockare version av dosa. Den grundläggande uthappam bereds med rismjöl, tomater och lök. Gatuförsäljarna tillhandahåller olika versioner genom att lägga till ost, paneer, etc. Men om du letar efter en autentisk uthappam, prova den utan några extra tillägg. Det återupplivar dina sovande smaklökar och serveras med färsk kokosnötchutney.

Medu Wada:

Medu Wada är ett populärt sydindiskt mellanmål som liknar en munk men smaklig i smak. Detta friterade mellanmål tillagas av urad dal blötläggs och mals med chili, koriander, och vissa leverantörer lägger till lök också. Pastan friteras sedan i olja. Att beställa en Medu Wada kan aldrig vara ett felbeslut, eftersom det inte bara lugnar din smak utan också din själ. Den serveras med en mängd olika chutneys och sambar. Vissa bås serverar till och med wadas indränkta i mycket sambar.

Kebab och rullar:

Kebab och rullar är kända bland alla gatumatsboder över hela landet. Men för att ha denna icke-vegetariska special med en Bangaloreisk touch, måste du prova dessa i Bangalore. Kyckling och fårkött är de huvudsakliga köttstyckena som används för att laga kebab, serveras färskt från grillen serverad med myntchutney och lök. Det finns rullar som serveras i form av tunna krispiga paranthas med vegetariska och icke-vegetariska fyllningar. Det här är den bäst förberedda gatan som finns att köpa!

Idli:

Idli är också känt som Bangalores signaturrätt som är lättillgänglig och prisvärd frukost på gatorna i Bangalore City. Det är ett av de hälsosamma snacks som finns över hela södra Indien eftersom det ångas och inte stekas. Du kan skaffa dig varm idlis serverad med färsk chutney och sambar på en ljus morgon. Många lokalbefolkningen har dem på väg till kontoret som en enkel frukostartikel.

Se mer: Lucknow Street Foods List

Obbattu:

Obbattu eller lokalt, även känd som Bele Holige, Bobbatlu eller Puran Poli, är en söt maträtt som tillagas hemma under festivaler som Sankranthi, Diwali och Ugadi. Tillverkad med mjöl, kardemumspulver, jaggery och Rava. Denna läckra maträtt säljs färsk och varm på gatorna med massor av ghee på toppen.

Tandoori:

Tandoori är en annan icke-vegetarisk special som finns tillgänglig på gatorna i Bangalore för alla köttälskare. Kyckling tillagad i tandoori-stil finns på varje kebabstall eller någon Mughlai-restaurang. Dessa bås serverar fuktig och smidig kyckling som marineras med kryddig röd masala och grillar dem på serveringen. Dessa bitar av kyckling tillagas till perfektion och kommer att tillfredsställa varje köttälskares hunger efter kött.

Bajji med filterkaffe:

Om du är ute efter att ta en varm kopp te eller ett filterkaffe, är bhajji ett perfekt mellanmål för att para ihop det. För att njuta av det kylda vädret i Bangalore då är bajji med kryddig chutney det perfekta te-mellanmålet. Gatubåsen serverar en mängd bajjis gjorda med flera grönsaker som vinner många turister och lokalbefolkningens hjärtan och smak.

Pani Puri och Chaat:

Chaat och Pani puri är en favorit bland människor i alla åldrar över hela Indien, och Bangalore har grundligt antagit chaat-kulturen. Det finns bås på varje hörn av varje väg som serverar olika sorter av pani puri och chaat. Aloo chaat, Papdi chaat, Dahi puri serveras med ytterligare påfyllningar av bhujia, ostmassa, svart salt tillsätt till chatens smak. Pani puri serveras med en fyllning av kokta och mosade kikärter, lök och det specialberedda pani puri-vattnet.

Namnen på de bästa matgatorna i Bangalore:

  • Varje stad har en gata som serverar alla typer av gatemat, Bangalore är inget undantag. Thindi beedi är den platsen som ligger i ett av de äldsta områdena i Bangalore, VV Puram. Fylld med vagnar, bås och matbutiker som är utspridda över 300 meter och serverar varma och en mängd södra indiska, kinesiska, nordindiska delikatesser. Jalusierna för dessa bås börjar öppnas från kvällarna och fortsätter att servera till sent på kvällen.
  • Moskévägen i Fraser-staden Bangalore är det perfekta stället att njuta av alla kötträtter. Det lyser speciellt upp under den heliga månaden Ramzan bjuder in köttälskare, både lokalbefolkningen och turister, som liknar dess läckra recept och aromatiska dofter. Du kan få fårkött, Haleem, Sök kebab och några vegetariska versioner också.
  • Chaai point är en plats som serverar alla typer av drycker för inhemska och internationella
  • flygare. Gatemat med Punjab-grill, Goli vada pav, Adyar Ananda Bhavan är några andra platser på och runt Kempegowda internationella flygplats som serverar prisvärd och utsökt mat.
  • Varje järnvägsstation har en servering av bås och maträtt för alla passagerare. Det finns många bås och restauranger som serverar färsk, varm och smaskig mat som är överkomlig. Shri Sagar ctr, New Krishna Bhavan är några ställen för dig att köpa något för dig själv innan du går ombord på tåget.
  • Mittemot Malleshwaram järnvägsstation ligger Sri Raghavendra-butikerna som serverar dig varm idli, dosa, Wada, shavige bad med nyberedda chutneys och sambar. Idli-Wada-kombinationen är ganska känd på denna plats och är ett måste.
  • Srinathji i Marathahalli,
  • kryddigt hörn i Jeevanbheema Nagar och Murli i Bellandur är några av de bästa platserna i Bangalore som serverar indiskinesisk mat. Du kan ha mat som är fickvänlig, och den krispiga, kryddiga och kryddiga blomkålmanchurianen är stjärnrätten på denna plats som serveras med en mängd olika såser.
  • Golmaal paratha i Jayanagar, Paratha plaza i Koramangala, Hari super sandwich zone i Jayanagar och Tiwaris ghee paratha & chai i Banashankari är några av de platser som serverar dig en mängd olika parathas du kan välja mellan med smör på toppen. Du kan ta en snabb bit som fylls men ändå inte lägger ett hål genom fickan, sedan serveras de varma hela natten och tillfredsställer dina hungersnöd hela natten.

Så folkens! Med listan över toppmaträtter kan du prova, fördröja inte planeringen av en resa till trädgårdsstaden. Vi har gett dig de bästa gatumat i Bangalore och alla platser du kan hitta dem så att du kan och måste prova. Skönheten i staden Bangalore är att när som helst på dagen kommer du att kunna hitta mat på gatorna redo att äta, det enda du behöver avstå från är bekväma sittplatser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *