Topp 9 hemlagade yoghurtrecept

Hemlagad yoghurt

När vi går mot norra Indien kan vi se att i alla livsmedel får vi massor av yoghurt! Traditionen med att göra yoghurt hemma är verkligen mycket gammal.

Yoghurt är inte bara god men det är lika hälsosamt och verkligen mycket fördelaktigt för vår kropp. Den finns i många former och smak. Du kan äta eller dricka det också! Det beror på yoghurtens konsistens.

Naturlig yoghurt görs utan socker eller frukt eller någon extra smak. Den har snövit färg och en mycket slät, mjuk och krämig konsistens.

Som diskuterats ovan finns yoghurt i många olika varianter: den finns i låg fetthalt eller fettfri, även i fruktsmaksatt eller sötat sortiment.

Bästa hemlagade yoghurtrecept:

1. Grekisk eller ansträngd yoghurt:

Det är ett mycket gott recept att äta yoghurt i vanlig form. Tja, det strider helt mot sitt namn “grekisk yoghurt”, det är inte alls från Greklands sida. Det skildrar bara ett exotiskt och ett riktigt mycket gott mellanmål att njuta av på sommaren. Yoghurten enligt detta recept förblir riktigt tjock eftersom allt vatten har tappats ut och endast den krämiga och tjocka konsistensen är vänster. Det gör en riktigt bra och perfekt ingrediens sommarsäsong för smoothies och sommardoppar.

2. Yoghurtdopp

Liksom alla andra saftiga dopp yoghurt kan användas i stället för alla vanliga dopp. En tjock och krämig yoghurt som kommer med all knas av lök och jordnötter (eller någon annan dressing som du kanske gillar). Detta yoghurtdopprecept är super enkelt och super snabbt att göra och det kan också användas som förrätter eller som salladsdressing.

3. Yoghurtkebab:

En person som smakar kebab blir en gång sin älskare för alltid. På samma sätt har detta recept av kebab gjorts ännu mer utsökt och smaskigt efter att ha tillsatt yoghurt i den. Dessa kebab använder hängd yoghurt som bas med keso, russin, mandel och peppar. De verkade vara riktigt röda och krispiga ute och supermjuka, läckra och krämiga inuti.

Se mer: Hur man gör en enkel tårta

4. Potatis- och yoghurtsallad:

Vi lovar att du kommer att ha en riktig kärlek till sallad efter att ha provat detta! Ta lite kokt potatis, vispad / tjock yoghurt och stekt senap med lite kumminfrö. Du får en vacker skål med krämig och smaskig sallad som både de unga och de gamla kommer att älska att äta hela dagen.

5. Yoghurtlamm:

Detta är återigen ett läckande recept. Ta några lammbitar som kokas i ghee och yoghurt tills de blir mjuka och fyll sedan på det med torra mynta. Detta är en riktigt populär och rejäl Kashmiri-maträtt som fyller ditt hus med en utsökt doft som du inte kommer att kunna glömma.

Se mer: Bästa kanelrullrecept

6. Srikhand:

De anhängare av Lord Krishna har en sann efterföljare för yoghurt och de gör denna fantastiska maträtt av den. Denna yoghurt är sötad och kan ätas som en söt mat efter maten. Det är en super lugnande och super underbar blandning av yoghurt, mjölk, grädde, saffran och kardemumma.

7. Lassi

Detta är den lättaste formen av yoghurt! Receptet kommer från hela Nordamerika. Lassi kan göras som en söt dryck, salt eller till och med vanlig. Du kan konsumera det på båda sätten tjockt eller rinnande

Se mer: Mandelsmörrecept

8. Tadka Dahi:

Ett smaskigt och kraftfullt flytande mellanmål. Det här är verkligen väldigt enkelt, men det här är ett slag. Du måste göra är att piska ut lite yoghurt och blanda den väl över kaminen med lök, tomater, chili, kastoori methi och några färska curryblad.

9. Mango Yoghurtis:Varför spendera mycket på glassbutiker som coco berry? Prova att göra en super smaskig öken eller glass hemma med yoghurt. Med lite nypisk yoghurt, lite jaggery och massor av färsk mangopuré blir en super fantastisk yoghurtis

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *