Udaipur Street Food Places: 10 bästa Street Foods

Varje person har en svag punktmat som är den framträdande för många. Udaipur är en av de magnifika städerna i staten Rajasthan som har ett rikt kulturarv tillsammans med läckra Rajasthani-rätter på gatorna. Många föredrar en snabb bit i form av gatemat som hjälper till att mätta din hunger utan att tömma fickan. Detta är anledningen till att gatorna i många storstäder är fyllda med kiosker som serverar äkta mat. Prova dessa bästa gatumat i Udaipur när du planerar en resa, så får du serverad god mat och ingen besvikelse.

Måste prova Street Foods i Udaipur:

Kokt ägg Burji:

Kokt äggburji är ett alternativ som gör att lokalbefolkningen och besökare kommer tillbaka och vill ha mer! Såsen tillagas med tunt skivade tomater, lök med alla nödvändiga kryddor som gör det smaskigt och tillsätts med skivor kokta ägg som lagas tillsammans med såsen. Eftersom burji är kryddig äts den i allmänhet med brödskivor.

Daal Bati Choorma:Daal Baati Choorma är en äkta Rajasthani-maträtt som är populär på gatorna i Udaipur. Många bås på gatan serverar daal poodi, daal baati som kommer att tillfredsställa smaklökarna. En skål med sex till sju poodis eller baatis med varm daal med tunna lökskivor och en citronsprut gör skålen ännu mer tilltalande.

Jalebi:

Jalebi är en söt maträtt som skiljer sig från de salta gatematarna och de tillfredsställer din söta tand. Denna läckra efterrätt friteras i ghee och fylls sedan med sockersirap. Ibland tillsätts kardemumma i sockersirapen för att göra den mer välsmakande. Det är en av de oemotståndliga snacks som gör att du får en fuskdag.

Se mer: Matgator i Mumbai

Sandwich och Maggie:Smörgåsarnas specialitet på båsarna i Udaipur är att de är fyllda med tunt skivade tomater, lök, sås, gurka och grön chutney som presenteras mycket vackert. Maggi är en annan specialitet som tillagas med lite lök och att lägga en skiva ost på toppen smakar tilltalande. Även om ljudet från smörgåsar och Maggi kanske låter enkelt, gör kryddorna och gatutrymmet dem autentiska och smaskiga!

Mini Mirchi Vada

Det finns många bås och små restauranger som har sålt mini Mirchi vada från 60-talet. Dessa bås har lång kö med både lokalbefolkningen och besökare. De är friterade chili belagda med grammjöl och fyllda med potatismos, citronsaft och kryddor. Du kan dock aldrig sluta med bara en.

Kachori:

Kachori är ännu ett speciellt mellanmål från Rajasthani som blir känt över hela landet. De är friterade degbollar som fylls med olika fyllningar. Några av de bästa är Dal Kachori, Dahi Kachori, Onion Kachori, för att nämna några. Det är bäst att äta varma och serveras med kryddig och söt chutney.

Se mer: Kolkata Street Foods-lista

Bröd Pakod

Ännu en favorit på gatan är de triangulärt skivade brödbitarna som är fyllda med potatismos tillagad med mycket kryddor. Därefter doppas brödet i grammjöl och friteras, vilket gör det till ett smaskigt alternativ för gatemat. Brödpakoda äts bäst med en mängd olika chutneys och presenteras med stekt och saltad chili som kan krydda pakoda allt du vill ha.

Kulhad kaffe

Kaffe är en universell dryck, och varför skulle Udaipur vara ett undantag! Detta kaffe tillagas med chokladsås och chokladpulver som piskas och serveras i en kulhad, eller ett lerglas förstärker drycken. Chai är ett annat alternativ, och många bås och stativ erbjuder minst 16 varianter av te som du kan smaka på. Det är en bäst som dryck många ungdomar prova koppar och koppar helt och hållet.

Momos:Ett mellanmål som har tibetanskt ursprung och väldigt känt bland städer över hela Indien är Momos. Många gatuboder ger ångade och stekta momos med fyllda grönsaker som passar bäst med majonnäs och schezwan-sås. Att ha varma momos med såser vid sidan av platser med utsikt höjer smaken på maträtten ytterligar

Pav Bhaji:

Pav Bhaji är en annan matglädje du måste prova som finns i Udaipurs gränder. Det finns många kiosker som serverar varm, kryddig och läppsmackande gatemat som kan ätas hela dagen varje dag. De erbjuder många andra rätter, men de långa frågorna bildas bara för smaken av den läckra Pav bhaji till ett överkomligt pris.

Se mer: Populära Street Foods i Jaipur

Bästa ställen att prova gatumat i Udaipur:

  • Fatehsagar är en plats som ligger i hjärtat av staden Udaipur. På den motsatta sidan av denna plats är den berömda Bombay-marknaden som är ett gatumatsknopp. Du kan smaka på en mängd matvaror som Chaat, Pizza, Momos, Bread vada, och det serverar också ett kallt kaffe som är en av de mest älskade dryckerna. Onsdagen är dagen då Bombay-marknaden förblir stängd. Med den vackra utsikten över sjön gör gatemat det ännu mer fantastiskt.
  • Sektor 3, cirka 100 meter från Hiranmagri, är en annan livsmedelsmarknad belägen precis utanför Swagat Vatika. Falooda, Kulfi, Chaat, kinesisk, Barf gola och många fler gatemat är avidly tillgängliga som du kan njuta av på denna livliga gata. Stånden i detta marknadsområde börjar öppna så snart solnedgångar gör det till en smaskig del av din resa.
  • Dosa Plaza i Shobhagpura är en av de bästa platserna där du kan hitta flera olika doser och många andra sydindiska rätter som Uthapam, Idli, Wada, etc. Några av de bästa typerna av doser som finns är Mushroom choupsey dosa, Sizlee noodle dosa, Tom chi dosa Mexi roll dosa, för att nämna några.
  • Dabok Airpot har många restauranger inom 5 till 15 km radie som serverar god mat till ett överkomligt pris. SNP House, Oasis, Sarovar Restaurant, Cafe27, för att nämna några.
  • Udaipur järnvägsstation är en annan plats där det finns en jäktig jäkt av passagerare och lokalbefolkningen. Det finns bås i och utanför järnvägsstationen som erbjuder dig hygienisk mat utan att plugga ett hål i fickan. Theka chai ka, Natraj matsal och restaurang, Kailash Family dining är några restauranger runt järnvägsstationen du kan prova.

Tillsammans med den historiska kulturen i Udaipur-staden, gatumat som har en antydan av äkta Rajasthani-smak, vilket gör din resa mer utsökt än du tror. Artikeln ger dig information om de bästa gatumat och var du hittar dem så att du kan njuta av resan mer effektivt. Glöm inte att prova de bästa gatumaten i Udaipur och låt oss veta hur mer vi kan hjälpa dig.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *